
De Aberdeen Angus, soms kortweg Angus, is een Schots ras van kleine vleesrunderen. Aberdeen Angus-runderen zijn van nature hoornloos en kunnen zwart of rood van kleur zijn, hoewel zwart de overheersende kleur is.
Volle, uitgesproken vleessmaak
Sterk

Rubia Galega, is een runderras dat afkomstig is uit de autonome gemeenschap Galicië in het noordwesten van Spanje. Het wordt hoofdzakelijk voor het vlees gehouden.
Zeer kruidige, ziltige smaak met hint van merg
Sterk

De Holsteiner Friesian koeien zijn redelijk groot met een schofthoogte van ongeveer 140cm en hebben een stijlvol kleuren patroon van zwart en wit. Als superieur melkras, zijn ze minder gespierd en hebben een slanke, wat magere bouw.
Boter, smeuïg, volromig, kruidig
Sterk

De Simmental of Swiss Fleckvieh is een Zwitsers ras van runderen voor twee doeleinden. Het is roodachtig van kleur met witte aftekeningen, en wordt gefokt voor zowel melk als vlees.
Boter, smeuïg, volromig, kruidig
Matig

West-Vlaams rood is een Belgisch runderras ontstaan uit het 18e-eeuws Kassels rode vee dat toen Frans-Vlaanderen en de grensstreek van West-Vlaanderen bevolkte. West-Vlaams rood is in 2012 erkend als streekproduct.
Volle, krachtige smaak
Zeer licht

De Chianina is een Italiaans ras van grote witte runderen. Het is het grootste en een van de oudste runderrassen ter wereld. Van het vlees wordt de bistecca alla fiorentina gemaakt.
Mager, gezond vlees
Licht

Aubrac vlees heeft een hoge kwaliteit en is zeer mals. De smaak en structuur zijn natuurlijk van oorsprong; je proeft de gegeten kruiden uit de wei terug in het vlees. Door de gevarieerde voeding krijgt het malse vlees een krachtige smaak.
Mager, kruidig
Licht

Charolais is een uitstekend vleesras en het ras wordt zeer gewaardeerd om de kwaliteit van het gemarmerde vlees en het lage vetgehalte. De vetreepjes tussen het vlees zorgen voor malsheid en een krachtige smaak.
Kruidige, uitgesproken smaak
Licht

De Normande is een melkveeras uit Normandië in het noordwesten van Frankrijk. Het wordt hoofdzakelijk gefokt voor zijn melk, die vetrijk is en geschikt voor het maken van boter en kaas, maar ook voor zijn vlees, dat gemarmerd en goed van smaak is.
Boter, smeuïg, volromig, kruidig
Matig

Limousine is een Frans runderras uit de regio's Limousin en Marche in Frankrijk. Het werd vroeger voornamelijk gebruikt als trekdier, maar wordt tegenwoordig gefokt voor rundvlees.
Mager, gezond vlees
Zeer licht

Scottona is een jong vrouwelijk rund dat nooit zwanger is geweest en niet ouder is dan 15/16 maanden. Essentieel om vlees met een uitzonderlijke en karakteristieke smaak te verkrijgen. Scottona-vlees is herkenbaar aan kleine vetinfiltraties in de spiermassa, bekend als marmering.
Mager, gezond vlees
Licht
Wagyu staat bekend om de uitgebreide vetmarmering in het vlees. Het heeft een reputatie van een verfijnde smaak, mooie textuur en grote malsheid.
Wij kiezen ervoor om enkel met Japanse Wagyu A5 te werken of Don Wagyu die gekruist wordt met een Spaanse Rubia Gallega.
